Glöm inte nya bloggen!

Ojdå... Såg nyss att vi hade haft 30 besökare bara idag.. OPS! När micki skrev att alla sagor har ett slut och denna blev kort så blev jag faktiskt lite rörd... JAg vet inte riktigt faktiskt men känns bara sjukt onödigt att byta om blogg heeela tiden. Sen jag började blogga i juli har jag haft 4 bloggar, vilket är mycket!!!

Kanske man funderar på att starta upp denna blogg igen? Just nu känns det absolut inte så, men en vacker dag kanske det händer att vi saknar att blogga tsm? Den som lever får se.

glöm inte nya bloggen!!!

http://swedishdressage.blogg.se
http://swedishdressage.blogg.se
http://swedishdressage.blogg.se
http://swedishdressage.blogg.se


/HILDA

Hejdå

Nu är min nya blogg snart klar att användas.
Jag grubblade mycket igår kväll på om jag skulle använda den gammla eller göra en ny. Svaret blev en ny, www.missmicki.blogg.se
Den kommer inte handla om bara hästar, utan om allt annat som rör mitt liv, som foto, kaninhoppning och mode.

Hoppas ni fortsätter följa min blogg :)

Det har varit kul att blogga här men alla sagor har ett slut och denna bloggens saga blev kort :(

hejdå hoppas ni kommer fortsätta följa våra egna bloggar och gillar dom:)

// Mikaela

min nya blogg

igår startade jag upp en egen blogg och den heter http://www.swedishdressage.blogg.se

jag slutar blogga här då det känns ständigt och jämt som jag är ett problem för micki och hennes bloggning samt som jag framstår som ett pucko framför läsarna om allt det hon skriver och det är inte kul precis

så jag hänvisar till

http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se
http://www.swedishdressage.blogg.se


/ Hilda

Från och med imorgon...

Kommer min gammla blogg, www.dressageismylife.blogg.se stå för uppdatering. Så imorgon gott folk är det www.dressageismylife.blogg.se som gäller för min del.
Hoppas att detta inte ska vara någon problem då jag själv ( tror jag? ) kommer må mycket bättre psykiskt av att driva en egen blogg, hoppas ni fortsätter följa den i alla fall ;)

Glöm inte imorgon

// Mikaela

Igår och idag

Igår blev det ingen ridning för det regnade :( Så mamma hämtade mig när hon jobbat klart, vi åkte in till entré för att leta prao och jag frågade på BK, Redfellas samt Mormors bageri. BK sa att jag skulle komma tillbaka imorgon(idag blir det då). På redfellas var man tvungen att vara 2 veckor.. På mormors bageri fick man ringa till ngt huvudkontor. Skolan var okej, vi skulle inviga ngn vattenmaskin sak, med bubbelvatten bla.

Idag blev det ingen ridning heller för det SPÖREGNA! :( Pappa hämtade mig efter skolan så åkte vi till entré igen och frågade på BK uppe på entré men de var sura och sa att de hade redan praoelever. Gick till BK på värnhem och där var de jättetrevliga så jag frågade där och de hade plats!! Så det blir där vecka 13. Har ööööverhärliga tider, 8.30 - 14.30. Nu sitter jag här och ska strax plugga so, vid åttatiden blir det gymmet :( Men ska spinna på söndag igen:D:D

Sen så vill jag även börja blogga som jag vill, det känns inte som det nu då det skänns s strukturerat med dagens ridpass osv.. Vill blogga som jag gjorde på min gamla blogg........

jaja jag vet inte :(((((((((((

Planer, långt inlägg + behöver er hjälp att välja!!!!!!!

Hejsan 
Var ju i Malmö idag sen red jag och nu landade jag vid datorn. Imorgon ska ju Uffe ha vilodag och Caramell ridas. Jag ska ägna dagen annars åt läxor. 
 
På lördag ska jag nog vara med hela dagen på Syd, första start kl 08.00 och sista ca16:37, då får hästarna vilodag. Sen på söndag ska jag nog vara med mellan 11.30 till ca 16.00
Så på söndag ska jag rida på förmiddagen, sen åka buss eller så kör far mig till Syd och sen hämtar någon väl mig där vid 16. När jag kommit hem ska jag plugga. Denna helg kommer inte bli uppdaterad alls av mig, en blogg fri helg. Ska inte ens göra några tidinställda ;) Hela uppdateringen får Hilda stå för.

Efter sommaren, när jag börjar 7an ska jag nog sluta blogga? Då vill jag sattsa allt på skola och hästar. Kanske jag fortsätter blogga här, men får se hur mitt schema kommer se ut för skolan, om jag slutar tidigt eller sent och hur mycket läxor jag har. Vill jätte gärna fortsätta blogga men jag kan inte sätta bloggen före, det kan jag bara inte.

Men jag ska nog ta en bloggpaus ganska snart, för att se om det kommer kittla i fingrarna eller inte? Sen blir det inte lättare att vilja fortsätta då Hilda bara klagar på att jag inte uppdaterar?! Detta är väldigt svårt, det känns som att jag sviker Hilda om jag inte fortätter och att jag sviker mig själv om jag fortsätter. Ända sedan jag hade egen blogg klagade Hilda på att jag inte uppdaterade och som jag skrev i ett annat inlägg så känns det som att jag bara bloggar för Hildas skull. Sen verkar det som att dom flesta som läser bloggen bara läser mina inlägg för att dom läser Hildas.

Snälla skriv en kommentar med A, B eller C.
A. Jag dina och Hildas, lika intressanta
B. Jag läser bara dina
C. Jag läser bara Hildas

// Mikaela

 

Dagens Ridpass


Det blev inga bilder, ingen var hemma när jag red :(

Red i paddocken, han var lite seg då och då men speciellt i galoppen ( där fick jag verkligen JOBBA )
Red fram i 10 min kanske, skritt, trav och galopp på volter och sånt. Sen började jag göra övningar som jag hittde på själv ;) Jag övade först på att sätta igång från halt till trav sen från skritt till galopp, vilket funkade bra :) Sen galopperade jag runt 4-kanten och samla han på kortsidorna, red runt en bom jag hade laggt på långsidorna och sen ökade jag några steg sen samla jag in på volten. Detta gick bara att göra en runda i taget då han inte alls vill gå fram, efter galoppen var mina ben så trötta att jag knappt orkade släppa stigbyglarna?! :o

Sen skrittade jag han lite.
 Red sen skänkelvikningar, han ville INTE flytta för vänster, inte alls? :( Men för höger gick han fint :)

Skrittade
Gjorde sen samlingar på långsidorna sen bara jag släppte ut och ökade på diagonalen, han ökade fint men hade kunnat gå mer fram.
Sen red jag av.

Imorgon ska han vila och Caramell ridas. Jag longerade henne lite idag ( tömmkörnings gjorden var för stor ) sen gick vi ut och gick.
På fredag blir det mera galopparbete med Uffe och ett litet ridpass med Caramell. På lördag ska jag nog vara med hela dagen på Syd, första start kl  08.00 och sista ca16:37, då får hästarna vilodag. Sen på söndag ska jag nog vara med mellan 11.30 till ca 16.00.

// Mikaela

bara läxor och prov

Tyvärr har jag ingen möjlighet att uppdatera alls idag tyvärr :( Jag har massa läxor och prov som jag verkligen måste göra. Skolan går före bloggen alltid tyvärr.... Imorgon kommer jag dock uppdatera bättre då jag har klarat av tre läxor på torsdagen.

BTW: JAG HATAR DETTA VÄDRET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det gör min på dåligt humör:(:(:(:(

Snart ut i regnet och rida

Hejsan
Tillbaka från trippen med mor. Vi inledde den med att lämna lindor hos Hilda + ta pengarna som fanns i kuveret, sen lämndade vi saker till mors kunder, sen åt vi på Max ( SVERIGEST GODASTE HAMBURGARE ) sen åkte vi till Hööks där köpte vi vitt schabrak och en padd till tömmkörnings gjorden och sist till Idas stall där jag fick skritta av Rigaletto ;) Ni får film på det lilla spektaklet ;) På väg hem åkte vi in på Ridsportsbutiken Paloma och köpte hönät :)

Nu ska jag ut och rida min fina ponny + kanske tömmköra Caramell.

Min lila, vita och gråa outfit invigs på måndag :D

Det är bestämt att jag ska ta bussen till Syds vid middag på lördag, så jag hinner rida min lilla ponny sen på söndag ska jag åka med på morgonen och åka hem på eftermiddagen ;) Så lite uppdatering lär ni få.

Ska rida nu, hörs i kväll :)

 

Så roligt men så synd?!


Sydslättens ponnylaget vann första omgången av ponnyallsvenskans elitserie, Grattis till er :D
Men det är synd att det inte varit ett gäng med dressyrryttare :(
Men stort GRATTIS till er ialla fall ;)

Dagens ridpass

Med Uffe gick det super bra! :D Han galopperad och ökade där han han skulle.

Jag började med att rida fram i kanske 15 min, sen arbetade jag mycket i galopp och trav i 20 min. Red mycket 15 meters volter i galopp, vilket gick väldigt bra. Red även lite ökad trav och det gick väldigt fint. :D
Sen avslutade jag med att rida LC:2

Idag red jag med sporrar och far hade precis harvat paddocken, så det var väl lite +. :D

Camilla klippte Caramell idag, så nu var hon piggelin. Gick ut och gick med henne idag och hon ville tävla om vem som kunnde gå snabbast. Hon tyckte nog det var skönt att bli av med den tjocka pälsen.

Sen longerade jag Lyster medans mor tömmkörde Bellen, sen fick jag testa att tömmköra :) Så imorgon ska jag nog tömmköra Caramell.

Imorgon är jag ledig så då ska vi till Malmö och sen rida hästarna. Ska träna mera galopp med Uffe men även lite skänkelvikningar. Caramell ska tömmköras.

Jag är nu anmäld till första tävlingen, det ska bli en LC:2 på TRF :D Boel ska fixa en programridning den 20/3 för Sussie :) Till helgen blir det SUPER dålig uppdatering av mig då jag på lördag mellan 08-18 är på Syd och jobbar i cafeterian, sen på söndag mellan 08-22 är jag på Syd. På söndag ska sista start gå 21!!!!!!!!! Men far kommer nog och hämtar mig vid 20 så jag kan sova ;)

Bra uppdatering

Idag har jag lyckats uppdatera hyfsat bra tycker jag själv :D Alla inlägg jag gjort nu har jag gjort på bara 20min! Jag ska strax ta fram So-boken och plugga sen ska jag käka och bada.

På Lördag ska jag försöka ta tåget till Landäng för att köpa lädergjorden jag har velat ha länge samt en gelepadd. Har ju fått låna min ridlärares och den funkar utmärkt så nu ska jag bara skaffa en egen också :P
Vi får se.

Jag måste även fixa prao nu i veckan, det lutar åt BK på Entré liite. Fast jag vet inte :( Eller så blir det på Gustav torget.

Ses imorgon och en lika bra uppdatering då också, ska försöka få någon att fota mig imorgon.


Pose, första bilden på mig med Min Canon Eos 1000d som jag köpte i början av maj 2010 :D

Dagens vill ha


Detta ridtäcke från Rambo Newmarket! Vill ha det blå/vita som är riktigt riktigt snyggt, det ser också ut att ha en väldigt bra passform. Fast det finns givetvis andra grejor som är viktigare i nuläget.

Veckans ridplanering

Orkade inte göra en planering på Picnik idag så gjorde på Picasa! Som funkar lika bra det med.


Sheratons planering, anledningen till att jag låter honom vila 2 ggr/vecka är att jag respekterar att han är 19 år gammal och han behöver inte gå varje dag. Imorgon tex ska jag bara rida lite lätt.


Frågade Kristin när man kunde rida Samantha och hon sa att jag kunde börja skritta henne sen rida henne i slutet på veckan. Så jag ska skritta henne på torsdag när Sheraton vilar :D

dagens ridpass


Sheraton
Idag red jag i ridhuset på Kädarp, alltså träning. Det gick mycket bra för att vara i Kädarp, känns riktigt bra att få tillbaka känslan igen där också. I uppvärmingen var han som absolut bäst, mjuk och eftergiven. Vänstergaloppen blir han gärna stark i men det löste sig ganska snabbt. I traven tränade jag mycket på att han inte skulle komma bakom lodplan, vilket jag lyckades ganska bra med. Vänstergaloppen var dock ett problem även här när vi skulle göra en övning. Fick kramp i armarna men imellan åt gav han efter. Detta ridpass är jag väldigt nöjd med men han är som sagt ännu finare i Skabersjö men vi ligger lixom ett steg före där eller vad man ska säga.

Vi hade Nina idag (hon tränar för Lottie) och hon sa att jag kunde ta hennes tid i April någon gång, och jag blev såklart jätteglad! Att träna för Lottie är det bästa som finns och man får ut väldigt mycket av dem träningarna. Träning för henne nästa onsdag ! :D


Bästa Sheraton, outfiten jag har på mig på denna bild hade jag även idag.
LOVE KINGSLAND <3

Vill inte rida idag:(

Jag vill helt seriöst inte rida idag på Kädarp. Jag vill inte sluta varenda ridpass med att vara jättebesviken på mig själv och Sheraton. :( Jag väljer att inte ta några foton/filmer då jag inte vill visa er hur det verkligen går. Det går inte bra kan jag säga!

/ Hilda

På väg mot stallet

Som ni ser är detta tidsinstältt, Men har kommit hem från skolan och idag ska jag rida Sheraton. Det blir väldigt lätt då vi ska på dressyrträning på tisdag. Men har inte riktigt bestämt var jag ska rida ännu, funderar lite på att klättra. Men han ska inte gå dressyr i alla fall!



Uffe sjuk eller för hårt spänd sadelgjord?!

Hejsan

Idag skulle man träna för Fiffi, red fram medans Ulrika träna. Han var väldigt slö och inte alls arbetsvillig? Sen spände mor sadelgjoden och han blev mer hängig och slö. Han såg riktigt sjuk ut och hostade mycket. Så vi bestämde att inte träna. Sen när v kom hem och hade tagit tempen så kom vi på att sadelgjoden kunnde ju ha suttit för hårt så :( Så ingen träning idag :(

Men imorgon ska jag rida hemma, träna på galopparbetet, om det nu inte är så här att han är sjuk?
Camilla kommer och klipper Mellen :)

Ska träna tyska nu, så ingen bra uppdatering från någon av oss idag, men på onsdag är jag ledig :D

Så denna dag = not good :( Men hoppas han inte är sjuk!

Hilda vill köpa mina blå halv elastiska för 80 kr, så det blir väl bra nu när jag köpt blå hel elastiska. Så när Hilda köpt dom så kan jag köpa det vita schabraket från Hööks :D Lindorna är bara 2 månader gammla och kostade 179 kr ;) Så Hilda gör ett riktigt kap.

TYSKA tyska tyska TYSKA

 Eh ja, mitt riktiga ja ( not ) Men jag ser riktigt ond ut, vilket jag är ;)
Jag och Tilda i Turikiet, det var tider de :D
Ni fick lite bilder som visar mitt riktiga jag ;)



Hemma från spinning

Nu är jag hemma från ett härligt men skitjobbigt spinning medelpass:D Hela mitt linne blev mörkblå :O

Ska hoppa i badet nu sen blir det läsa SO hela kvällen, ska fixa till med äpplen och sånt för att hålla humöret uppe! So är inget fel på så det ska nog gå perfa.

Hoppas Micki uppdaterar idag iochmed att jag inte kommer blogga mer..

Hejdå!

Dagens vill ha


Dagens vill ha är vita damasker! Vill ha med vitt fårskinn helst eller utan ! Till träning och tävling helst!

Nya rosettavlan!


- Före -

- Efter -

Plaketterna ska dock spikas upp på Sheratons boxdörr såfort den är färdigmålad!

Lite andra planer

Det blev inte riktigt som planerat faktiskt, ska inte rida Sheraton idag för han gick hårt igår så han får vila. Det suger verkligen att Samantha inte går att rida då jag lätt hade kunnat rida henne idag :( men men ska iaf ner till stallet vilken sekund som helst och göra allting. Funderar smått på att ta med kameran men vi får se.

Vet lixom inte vad jag ska fota.. Och jag längtar inte till träningen imorgon. Är så glad nu för resultaten i Skabersjö och sen kommer jag bli ledsen imorgon.. Men jag ska ha en positiv inställning iaf, eller försöka... Kristin sa att det kunde vara underlaget som han inte gillar. Typiskt att de måste harva upp allting så det blir riktigt djupt och tungt för de stackars hästarna..



Bilder på Kristin och Uricha

Jag fotade en hel del bilder från när Kristin red sin häst Uricha igår. Blev faktiskt ganska nöjd. Hästen är jättesöt och det går inte att undgå!




Svävmoment!

En av få hästar som verkligen passar i remont <3


Hissar och dissar



Hissar Capriole täcken
Har ett själv som är redigt snyggt, Gillar "kvadraten" på bringan.


Dissar Silikonband
Först trodde jag att dessa omöjligt kunde gå sönder, men jag hade fel. De går isönder nästan lättare än vanligare gummiband. Det tar emot att säga det men vill bara påpeka det då det är många som hissar de, men detta är diss som in i tyvärr.

Dagen

Hejsan

Åkte vid 09 till Skabersjö för att titta där, fotade Anna, Maya Holmqvist, Linnea Andersson, Hilda och Maja Svärd ( Hildas kompis ).
Många fina bilder, men här kommer en personlig favorit :D

Mer bilder här: https://picasaweb.google.com/109169324983691278045/Skabersjo?authkey=Gv1sRgCImIz_Du0d6pfA#

Sen åkte vi på Landäng :D Där köptes det mycket ;) Hostmedicin, en slicksten som smakar gott, fårskinnspadd till Uffe, en väst ( ingen säkerhets väst ) från Mountin Horse som är i blå på ena sidan och så kan man vända på den så blir den vit silvrig ;) Köpte även ett par lindor, 50% rabatt på dom
Vi körde in på Ica och handlade mat ;)
Sen åkte vi till Boels stall, mor ville se det.
Bilder på detta fina stall och en 184 cm hög ( skadad häst )
 Stallgången
 Inne i foderrummet


 Box
Boxdörr
Spolspillta, ni kanske inte ser det men högst upp finns det värmelampor ;)
Sadelkammare
Där hästarna kan titta ut, dom behöver inte ha några galler, glaset är okrossbart!

 Högt i tak
 Utanför
Boxarna

 En skadad Gigge :(

Sen red jag

Nu ska jag duscha sen nanna kudden! :)
Sov sött ♥
// Mikaela


Dagens ridpass


Red en liten stund i paddocken, vilket gick bra med nya sadlen. Han vara lite långsam, men underlaget hade frusit lite ( far ska harva det imorgon ) Han vara väldigt arbetsvillig annars. Vi kom på en sak som kan ha att göra med att han inte vill fatta galopp. Att jag rider han för rakställd, så då förstår han inte vad han ska göra. Galoppen var annars fin, men väldigt jobbig för att han inte ville bära sig själv eller gå framåt.

Inga bilder, det var mörkt :(




Dålig uppdatering imorgon antagligen.

Imorgon kommer updaten bli väldigt dålig från min sida, tyvärr :( Ska rida Sheraton, fixa allt i stallet, spinning klockan 6 och så måste jag plugga till SO-prov som vi har v.11 och jag nöjer mig inte med G som ni säkert vet :) Men jag har en hel del ideér angående tidsinställda så 4-5 inlägg imorgon tidsinställt lär det bli kan jag lova! Som jag ska göra nu :D

Ska äta snart samt göra iordning de tidsinställda!

Kan även meddela att Kristin kollade Samantha idag och enligt henne var hon pyttelite halt, så hon vilar antagligen några veckor framåt. Lite tråkigt då jag ville sätta igång henne nu när det går att rida i paddocken. Ajja, lite positivt då jag kan lägga all tid på Sheraton :P

HEJDÅ

Tävlingen

Idag var det tävling i Skabersjö och jag är jättenöjd! Kunde inte bli mkt bättre.

LC:2: Red fram 15min sen var det in på banan som gällde. I traven gick det bäst då var han i bra bjudning men hamna dock lite bakom lodplan. Fick sjuor nästan hela traven :D Annars i galoppen gick det ganska bra måste jag säga, främst i höger. På de förlängda stegen blev det en 7:a! Är också nöjd över sitsen som jag också fick sjua på :)

Det blev 64,6 %

LB:1: Red bara fram innan jag skulle in på banan, alltså i den volten för annars blir han helt död. När jag kom in på banan var han först jättepigg och fin. Travarbetet gick här väldigt bra och han var inte bakom lod så jag kunde hålla honom i stadig form hela tiden! Sjuor hela travarbetet. Samt skritten. Vänstergaloppen var lite obalanserad och sådär men på höger galoppen blev det sjuor för hela slanten. Även Sjua på sitsen. Fick tyvärr bara en 6a på mellantraven men han var trött och ville inte riktigt.

Det blev 64,4 % i denna klassen också.

Fick 2 rosetter och 2 plaketter för det ! Om det inte hade varit Clear Round hade jag kommit precis utanför placering i LC:2an och placerad 5a i LBn. Jag måste säga stort tack till min kusin Kristin om inte hon varit med och hjälpt mig hade det inte blivit dessa underbara resultat ! :D

Pappa fotade några bilder som kommer upp nu, men Micki har fotat mycket som kommer upp direkt när hon han skickat dom.


Bästa ponnyn i världen ♥

Mer bilder sen som sagt.




Taggad för LB:1!

In på tävlingsbanan yttligare en gång för att rida LB:1an! Jag gillar programmet för man kan få hästen lite lösgjord i serpentinerna :P Fast jag är lite orolig för att 15-meters volterna i galopp kommer inte gå så bra :(


Precis efter en LB:1 förra året!

Hemma mellan tävlingarna :P

Har precis ridit LC:2an och det gick skitbra!!! Slog rekord med procenten och det blev hela 64,6 %! Jag är riktigt nöjd och han gick lite bakom hand emmelan åt men mkt bättre det än att han kör upp huvudet. Fick förresten en 7a på sitsen och förlängda stegen :D

Snart blir det att åka tillbax och då ska jag rida LB:1, riktigt taggad och tror vi kan få riktigt bra på travarbetet om han bara har bjudningen och formen.


Ses senare! MED BILLLDBOMMB

Dags för LC:2!

Nu är jag förhoppningsvis inne på banan och ska rida igenom LC:2! Ett program som ligger mig varmt om hjärtat. Det har jag tävlat mååånga gånger må ni tro! Hoppas bara att Sheraton inte reagerar för det röda Skabersjö-skynket som är vid domarbordet :)


Innan vi ska in på banani ringsjöortens rf den 11/9 2010 :D

Såhär ska det väl troligen bli med våra hagar och vår ridbana

Vår nuvarnde hage/ridbana är bara 31x18 m vilket är väldigt lite. Så vi mätte först ut en 20x40 m bana och sen en 20x60 m bana. Mäter man hela området där ridbana/hagarna ska vara så är det 31x60. Så det kommer bli två 11x30 hagar där 2 st hästar ska gå och först en bana på 20x40 och 2012 ska den byggas ut till en 20x60. Vi behöver ju inte 20x40 bana förrens nästa år ;)
Så detta året är det tänkta att vår nuvarande ridbana ska delas på 2 och att det ska göras en 20x40 bana i hagen nedanför. Sen 2012 ska dom 2 nya hagarna komma fram och paddocken sättas ihop med 20x40 bana, så hela det området kommer då bli grusat.

Ni förstår nog bättre när ni ser dessa bilder som jag gjort ;) ( Inte så fina, men men och inte riktigt bra ritade heller )


Ni ser kanske inte vad som står, men det mörkgröna är skog och den brun/gröna är Uffes hage som är 40x31 m(  det står 42m, men skrev fel ). Så här ser det ut just nu ( typ? )

I år ska det nog bli så här


2012 så här

Det gula är grus ;)

Så det blir nog bra.
Som ni nog har märkt har vi ganska mycket som ska göras på stallfronten, men det behövs.
Anledningen till att vi inte bygger en 20x60 bana direkt är dels det ekonomiska och dels att vi inte behöver en 20x60 bana i år. 2012 är ju grejen att jag ska på våren rida LA:1, kanske LA:P1 och sen på sensommaren/hösten rida LA:4 och dom andra programen som går på 20x60.
Iår ska jag rida någon LB:2 men inte så att jag ska behöva ha en 20x60 bana hemma.

Hoppas nu det blir så här, då det verkligen behövs! Speciellt i stallet. Först och främst ska ju stallet göras vid eftersom det är AKUT. Så sen ( om det ekonomiska är som det ska ) blir det ombyggnad av paddock.
Asså vi är inte " utfattiga " men båda mina föräldrar är egen företagare, så har mor inte sålt så mycket eller far inte kunnat göra det han ska med lantbruket så kan man inte bygga en ny paddock. Hoppas det inte blir ett år som 2010 då det först var HELT torrt, sen öste det ner regn i en vecka och sen kom en extrem vinter. Detta gjorde att inte bara vi blev drabbade rent ekonomiskt. Men har mor sålt mycket och vädret varit på fars sida så kommer vi ha råd med både det ena och det andra :D
Håll tummarna!?!!!!!!!!!!!! ;)

Boels fina stall ( avis )

Hejsan

Idag var jag ju och tittade på Boels nya stall. Det är inte hennes stall, hon har sin häst bara uppstallade där :)
Men fint där var!!!!!!!!!!! Som Tullstorp fast minder ( jag lovar )! :D Så avis jag blev! Så fin natur att rida i och stallet är ju bara en dröm!
Stallet finns på ett gods som också är jätte fint :)
Stallet har 4 st boxar, box väggarna är med tegelstenar ( inga galler alls, så fritt ) i varje box finns ett fönster där hästarna kan titta ut ( vilket Boels häst uppskattar ), JÄTTE högt i tak, spolspillta, stor och luftig sadelkammare och ett speciellt rum för hö och halm. Det är mitt dröm stall ( typ ). Men det har nog kostat skjortan att bygga, men det var det värt :D
Så jag är JÄTTE avis på min faster!
Tyvärr blev det inga bilder, då mitt kamera batteri var slut. Men vi ska väl dit fler gånger och då lovar jag bilder :)

Sen när jag kom hem red jag, sen mätte jag och Ulrika ut ridbanan och sen fixade jag mat till mina små hästar.

Nu ska jag titta på TV :)
Imorgon ska man till Skabersjö och titta på vännerna som tävlar, Anna med Bunny och Hilda med Sheraton :)
Sen ridning, ska försöka få mera bilder ;)

Tävlingstider inför morgondagen

Tävlingstider inför morgondagen!

Börjar med LC:2an klockan 12:20
Följt av LB:1an klockan 15:54
Ganska bra tider måste jag säga men lite väl lång tid mellan klasserna så pappa kör hem Sheraton då. Ger han betforr + hö tror jag? Jag ska inte rida fram länge på bägge klasserna utan bara precis skritt, trav & galopp. Sen få igång honom ordentligt så inte bjudningen ska vara några problem på banan. Om jag ska vara ärlig är jag faktiskt GANSKA nervös :P Liksom årets första tävling och sådär.. Det släpper väl efter några gånger antar jag som det gjorde i höstas.

Ni kan följa resultaten Online Bara gå in på Skabersjös hemsida och klicka på Startlistor lokal sen hittar ni mig där. ni får nog räkna med 15 minuter efter jag startar då det tar tid och de kan bli förseningar osv..


HAHA


Övning för er som vill få er häst lösgjord och lydig för skänklen.

Denna övning gjorde jag på Sheraton igår och det fick han fin och väldigt lydig för skänkeln.

Utförande: Börjar att roida på spåret i valfritt varv. Du vänder upp på mitten av kortsidan och gör skänkelvikning ut till mitten av långsidan. Byta inte varv! Direkt när du kommer ut till väggen ökar du några steg. Sen gör du om övningen om och om igen några gånger. Denna övningen passar utmärkt tilll uppvärmingen för då har du hästen lösgjord till resten av arbetet ;)

Nivå: Passar bra för de flesta, men man bör vara säker på skänkelvikning. Passar annars för alla nivåer.

Dagens ( korta ) ridpass

red i mors ena sadel, som hon haft på en av hennes hästar. Den var skön att rida i men lite hård mot Uffes rygg, så jag ska lägga en padd under ;) Denna sadel kommer jag fortsätta att rida i då den låg väldigt bra på Uffes rygg och kasade inte runt som min andra :)
Då Uffe hostade mer än vanligt ( den här " host medicinen " vi ger han som rensar luftvägarna är slut ) så slutade jag efter bara en 20 min. Sen red jag och Ulrika ut en runda :)

 Den enda bilden från idag som ser någerlunda bra ut ;)

Stekande sol!

Har varit nere i stallet och jobbat på ordentligt hela förmiddagen! Både mamma o pappa hjälpte mig :) Mockade, gjorde hö, fyllde vatten, gjorde maten. Sopade båda stallgångarna ordentligt samt som pappa tömde gödselhögen. Vi tog även bort ALL vinterskit från paddocken och höet. Så pappa platta till hela paddocken med traktorn så nu går det att rida där, äntligen! Har inte blivit det på 3 månader..

Ikväll blir det Farmor och jag ska få Ben & Jerry's glass:D De hade extrapris på Maxi tydligen för 39kr stycket :)
Jag kommer ha tillgång till datan så bloggning blir det inte ont om för det precis!


Kisemise

Ingenb blogg kväll igår :)

Hejsan

Ska snart släppa ut hästarna och sen kommer Boel och vi ska titta på hennes nya stall :D
Idag ska jag göra detta:
Släppa ut hästarna

Åka med Boel till stallet

Rida ut, kanske med Jojjo

Fixa till hästarna

Jag MÅSTE städa till mina stackars kaniner! Det överlänge sedan! Kanske hoppar med dom också, då kommer filmer :)

Städa mitt rum

Min dag, ganska mycket att göra, men ikväll blir det bloggning. Men jag har inga idér, så kom med idér till mig!

Godmorgon på er

Hej jag vaknade för en stund sedan och har nu ätit en redig frukost, känns skönt. Jag ska strax till hästarna o släppa ut de, de är nog gaaanska hungriga nu om man säger så. Idag ska jag förövrigt fixa för tävlingen såsom smörja, tvätta sheratons vita ben och svansen. Samt fläta honom.

Nu ska jag ut och plocka ihop hinder som ska säljas till Linnea som har börjat hoppa mkt nu! :D


Är så extremt sugen på denna glassen just nu. Eller vilken Ben & Jerry's glass som helst. ÄLSKAR DE GLASSARNA!!! Särskilt Phish Food, den är godast. Den innehåller marshmallows och godisfiskar samt chokladglass så underbart gott.

Pinsamt värre

Kollade nyss min gamla blogg som jag hade på bloggplatsen för ett år sedan. Om jag ska vara ärlig skäms jag lite över hur fjortis aktigt jag skrev där. La upp outfits bilder på mig själv ofta osv. Sen skrev jag på något konstigt sätt som jag inte alls skriver på nu :S Svor typ i varenda text :O Jag sminkade mig varenda dag :O Ibland kan jag sakna det men jag ska nog börja sminka mig igen till fester och sånt :P Ni hittar bloggen HÄR

hildaandersson
Headern!


hissar och dissar



Hissar Swaroskipannband
Jag tycker det ser riktigt proffsigt ut, nackdelen är dock stor att det är dyyyrt, Liksom swarowski är inte ens äkta?


Dissar Rundsydda träns
Jag dissar rundsydda träns för jag tycker inte det ser normalt ut. Det ser nästan ut som om remmarna är snodda på något sätt. Det är många som gillar rundsytt men inte jag!

dagens vill ha


Denna URSNYGGA lädergrimman från Hansbo, love!
Tycker faktiskt att det är lite snyggt med mässingsfärgade men skulle hellre föredratt silvrigt.
Fast jag vill helst ha med nitar på haha!

Nya tankar kring bloggen

Jag har lite saker jag ska göra så jag får igång uppdateringen bättre här på bloggen. TEX att jag skriver dagens vill ha varenda dag framöver. Sen veckans snyggaste outfit varje söndag/måndag? Eller ngt annat som görs regelbundet? Veckans blogg varje onsdag/torsdag kanske? Att jag väljer ut en blogg som jag tycker är snygg och länkar den samt skriver lite? Fast jag är ganska säker på att göra veckans snyggaste och dagens vill ha.

Själv tycker jag det är väldigt roligt att läsa om dagens vill ha på andra bloggar.

Dagens ridpass


Sheraton
Red igenom honom i ridhuset. Det gick riktigt riktigt riktigt bra! Han var kanonfin igenom hela passet nästan. I traven när jag värmde upp red jag först skänkelvikning på medellinjen ut till vägen och direkt efter det ökade jag några steg. Så gjorde jag om och om igen. Det gjorde honom väldigt lösgjord och fin. I vänstergaloppen var han helt okej, kunde dock bli lite mer eftergiven i nacken. Ordförande kom in och skulle harva, för de skulle bygga bana klockan 6 så jag gick in i andra ridhuset. Där körde jag igenom både LC:2 & LB:1 och det flöt väldigt bra! Kunde inte blivit mkt bättre. Är supertaggad för söndagen!!!

Pappa "glömde" att fota för han skulle egentligen filmat programmen men då kom ju hans kompis ordförande in så givetvis stannade han kvar där. Men jag tog några bilder före och efter ridpasset




den enda bilden från ridpasset

Ganska dålig kvalité på bilderna, men la inte ner ngn tid och körde på auto ist.


Dålig uppdatering av mig.

Jag hann tyvärr inte blogga idag när jag kom hem. Har nänmligen gjort en hel del idag. Vi fick sluta extra tidigt idag för vi blev klara med en uppgift i No-boken. Ca 20minuter tidigare. Skönt. Skyndade mig hem och dammsugade och åt. Då var klockan halv tre ungefär. Gick ner till hästarna och gjorde klart allting. Blev klar strax efter tre. Vid halv fyra åkte jag till Ekohallen för att kolla lite där. Hittade ett översnyggt schabrak! som jag kanske ska köpa en vacker dag. Ljusblått vare. Vid halv fem kom vi hem och då gick jag ner till hästarna igen och gjorde iordning Sheraton för Skabersjö, gick överbra!

Nu sitter jag här och ska strax äta, men först ska jag ladda in bilderna från idag och de ska redigeras. Om jag hinner skriver jag om Dagens ridpass innan maten ;)


Schabraket längst ner till höger ville jag ha :D Snyggt va??

Dagens ridpass

Min dator dampar så ni får klara er utan " dagens ridpass " bilden ;)

Red på Syd idag :) Traven var han rikigt fin :D Sen i vänster varv fick jag kämpa lite för att han skulle galoppera, men han fattade sen. I höger ville han INTE alls :( Testade många gånger men nej. Sen fick jag tog jag ett spö och försökte med det, men nej. Till slut blev jag så arg så jag gav han två rejäla rapp, då vaknade han och fattade galopp, lite mycket galopp för min del ( jag gillar inte när det går fort ). Alltså bara så ni vet är jag ingen sån som slår mina hästar bara för att dom inte vill öka lite eller så, det ska VÄLDIGT mycket till för att jag ska rappa till dom ;)

Sen travade jag av

Red kanske 60 min?

Det blir ingen program ridning på söndag :(
 Vilket jag är väldigt ledsen över :(
Men dom hade inte skrivt i propostionen att det fanns  någon " gräns " för hur många som kunnde delta?! Det skulle börjat kl 14 och varje ekipage har 15 min inne på banan tillsammans med domaren!? det är 16 st som står på starlistan och sista start är kl 18!!!!!!!! Det är 4 ekipage i timmen!? Så jag står väl på den här " reservlistan " som skulle finnas?
Pratade med en tjej på Syd och hon hade anmält igår precis som vi och hon hade kommit på 10onde plats på " revervlistan "? Det krävs alltså att nästan alla avanmäler sig för att hon ska få starta och även jag!?
Dom trodde väl inte så månge var intresserade, men så kan väl *** inte tänka?

Väldigt konstigt tycker både jag och mor + säkert många andra?!

Nu ska jag äta :D

// Mikaela

Hissar och Dissar


HISS

Denna ursnygga HV-Polo tröjan, jag älskar den! Jag är väldigt sugen på den men priset lockar inte precis..

DISS

Jag dissar syntetsadlar i allmänhet. Alltså inte just denna från Hööks. Jag tycker det ser fult och bara billigt ut. En positiv grej är att de väger knappt någonting. Diss på syntetsadlar.

Detta packar jag för tävling

Till hästen
Sadel, schabrak och nummerlapp
Träns
Rycktsaker
Puttsskaer till läder
lindor och paddar
Hink och svamp
Vattendunk
Betfor
Hö + hönät
Snoddar om dom som sitter om knopparna skulle ramla av

Till mig
Kavaj, plastrång, tröja, strumpor och handskar
Stövlar
Saker till håret
+ papper och pengar 

Sen på min lista står det allttid " glöm inte dig själv och hästen ". Min kompis glömde nämligen sin häst hemma när hon skulle åka på en tävling ;)


Dagens ridpass

Idag red Ulrika Caramell lite, med Lysters sadel, vilket gick fint. Caramell gick faktiskt bra med den sadlen ;) Den är ju mindre, inte lika mycket läder och då väger den mindre mot hennes rygg :)
Efter det så longerade jag henne lite, som vanligt bara hon springer och springer när hon ska longerar då hon tycker det är skönt att springa när ingen sitter på ;)
Det blev en film men den är inget att se, då Ulrika bara filmade typ 2 sekunder och sen resten var på en katt ;)

Efter det så red jag Uffe, jag testade hoppsadlen ( Caramells), men sadelgjorden var lite liten ( 110 cm! ) för honom. Men jag red lite ändå, men han var sur! Sen satt jag av och longerade ;) Det gick bra :)
Vi red hemma i paddocken ;)

 Lite mörkbild, men det är Ulrika och Caramell :)

Nu ska jag snart sova :) Men en dusch  ska jag nog ta också :) Fred ag imorgon, slutar kl 12 :D Sen blir det ridhuset efter skolan, då ska jag rida igtenom LC.
Imorgon ska far djup harva paddocken ( hoppas jag ) och lägga i mera grus ;p
Det är just nu väldigt lite grus, spåret är helt hårt nästan.

Godnatt

Ska typ lägga mig om lite mer än en timme. Vet inte riktigt vad jag ska blogga om just nu så ni får lite dålig update men ska försöka göra några tidsinställda till imorgon ;) bra va?

imorgon blir det skabersjö för hela slanten och jag ska verkligen göra allt för det ska gå bra! Jag ska be snällt att pappa kan fota så får ni bildbomb imorgon kväll. Kanske lite bilder från hagen o stallet. Och dagens outfit?

Jag är sjukt taggad till tävlingen på söndag och jag vill verkligen att det ska gå bra för oss.
Målet är runt 64 % så jag kniper en plakett :D Med tanke på vad vi har fått innan kanske man inte ska hoppas på för mycket..

Halte Samantha.. ;-(

Samantha har tyvärr gått och blivit halt. Jag har såg lite innan vi åkte till fjällen men då trodde jag inte det var något. Men kollade extra noga idag och i skritten syns det ingenting vad jag ser. Men i traven haltar hon till pyttelite då och då. Antagligen har hon trampat snett i hagen då de kan få riktiga tosingaryck i paddocken ibland på dagarna. Kan omöjligt vara när jag ridit för jag har inte ridit henne mkt de senaste veckorna. Så nu blir det bara vila vila och återigen vila.

Jag ska be Kristin kolla på henne på söndag när hon kommer och hjälper mig på tävlingen. Fast jag är ganska 100 på att hon är halt.


Lite tråkigt är det allt, Då man snart kan börja rida i paddocken igen. Men förhoppningsvis blir hon bra på bara ngn vecka ;)

Dagens ridpass


Sheraton
Hade egentligen tänkt rida på grusvägen men så blev inte fallet. Istället gav jag mig upp till det nybyggda stallet, ni vet den branta almåsa backen? Iaf, påväg dit skrittade jag bara och det tog 15min. Väldigt bra att de han fick skritta så länge som möjligt. Jag började med att trava några ggr upp för backen för att kolla underlaget och så. Underlaget var nästintill perfekt. Jag red lite uppe på backen i trav för att han var så jädrans pigg så jag fick lugna ner honom. Tog galopp sen upp 3-4 ggr. Det älskade han och då bara det bar iväg. Men han kunde ju inte springa så jättefort för det är jobbigt!! Han var väldigt tittig idag och skulle reagera för allt! Han är ganska jobbig då. Jag blir inte rädd längre då jag har vant mig men nu är det bara störigt att han håller på. Men jag ska minska betforen lite.


Här fick han syn på ngt som var såååå läskigt :O


Spinning

Hemma från stall och skola nu och ska byta om snabbt för vi ska köra till johanneslust om fem minuter!!!
När jag kommer hem bombar jag med inlägg :D Har även en tråkig sak att berätta..

Nu har jag superbrådis och måste sticka!


Första bästa bild

TIPS!

Vill tipsa om en blogg idag som jag läser varje dag och jag tycker den är jättebra!

Nämnligen ingen mindre än http://newforestponnyer.blogg.se !
Drivs av Jennie Börs som har en egen new forest och en new forest på foder.
Hon är en grym fotograf och jag ponnyn är riktigt riktigt fin.

Värd en länkning tycker jag :D

http://newforestponnyer.blogg.se
http://newforestponnyer.blogg.se
http://newforestponnyer.blogg.se

Tyvärr får man inte ta bilder från hennes blogg/bdb. Men jag ska iaf försöka fixa en gästbloggning!

Några livsmedelsfavoriter

Okej, detta kanske inte alls hör till bloggen men jag var bara tvungen!
Måste bara tipsa om saker som jag ääääääääälskar att äta! :D Som är så j*kla goda så det inte finns.


SKITGOD OST! Ganska mkt fett, men den är öööövergod!






































Pink Lady Äpple, världens goaste äpple. Exakt som ett äpple ska vara, jag bara älskar det.

Glimmingehus ost, Den är faktiskt min absoluta favorit, inget slår den osten. love love love.
Liknar osten på bilden men annars finns det i varje livsmedelsaffär. Fast den är svindyr!
Ett paket kostar 100kr :(

Det är mina absoluta favisar och jag ääääälskar dem..


Snart funkar det att rida i paddocken igen

Igår smackade jag på hästarna så de fick springa några rundor i paddocken, det frysna har börjat släppa nu som tur är. Riktigt skönt. Jag längtar väääldigt mycket tills det går att rida i den igen. Bäst är den på våren då den är ganska mjuk för hästarna att motionera i. Men på sommaren är den hård som sten men då har jag ju fälten att rida på, och världens bästa hoppebana! Jag siktar på att börja rida i den i slutet av Mars ungefär. Vill bara att minusgraderna ska försvinna nu!! HATAR DEEE...


Såhär kan det se ut på hösten!

Misslyckad Prao och Tidigt avslut

Idag slutade vi jättetidigt i skolan, redan klockan 2 för vi var på Videdal för att ta emot våran bok som tre skolor hade skrivit tillsammans. Vi slutade egentligen klockan tio i tre.

Efter cyklade jag direkt till Jägersro och frågade om Prao på Konditoriet vid Burger King men dom visste inte om dom tog emot praoelever längre, och då skulle man tydligen ringa till bageriet fast jag villl inte praoa där :S Så gick jag och tog en Glass och tänkte lite.. Så jag gick till Burger King och frågade men dom hade tydligen redan 3 st! Tredje gången gillt. FUN!

Idag har jag varit duktig och förberett 3 tidsinställda till imorgon! :D



Hagen bilder

Idag fotade jag som sagt lite nya bilder på pållarna i hagen, Samantha var vääääldigt social och vart jag än gick följde hon efter och Sheraton bara var i bakgrunden. Men jag lyckades ändå knäppa några foton på Sheraton trots allt. :D

Förbered er för en redig bildbomb! ;)


HAHA, Samanthas "tofs" Som stina gjorde för några dagar sedan, jag tycker hon blir riktigt fräck i den så jag lät den vara kvar ;)

Sheraton kanske inte var sååå galen i kameran idag precis

Närgången Samantha!

Samantha blev småsur på Tonton ibland


Perfekt ;)

Nu är den PERFEKT  :D

Visst var den snygg?

Imorogn blir det rida hemma, på fredag ridhus, lördag uteritt och söndag programridning :D

Klara kommer kanske imorgon ( hoppas det )! :)

Nu ska jag sova snart, blir kanske en snabb duscha först?
Imorgon ska jag ta med mig Uffes/Caramells ena flistäcke till syslöjden då sömmen i bogen spruckigt och jag älskar detta täcke så jag vill inte skasta det ;) Så jag ska fråga min lärare om hon kan hjälpa mig med det ;)

Ha det bra :)

 

Header


Denna header har jag jobbat på lite, den ser kanske inte så mycket ut för världen, men den tog ett tag att göra ;)
Den ska vara större än vad den är just nu, jobbar på det 

Hehe, jag duktig på koder igen ;)

Nu har jag fixat med koder och sånt igen, resultalt = braigt :D
Nu har vi en nya design och  jag jobbar för fullt med en ny och stilg header ( den har jag jobbat på ett tag medans det har blivit lite " test " headers upplaggda. Är det någon som kan Photoshop, hör av er i så fall ;) ! Jag har photo shop men jag kan inte använda den ;)

Dagens ridpass


Sheraton
Red igenom honom på hoppbanan, gick sådär. I början ville han inte alls jobba och reste sig och la sig i handen.. Tog bara skritt och trav, för det är för farligt att galoppera där. Imellan gav han verkligen efter och var jättefin. Gjorde mkt skänkelvikningar för att lösgöra honom lättare.

Fotade myycket i stallet idag, de kommer upp alldeles strax!

Dagens outfit: Lindor från Hööks, Schabrak från Ullared.

Fotograf: HUGO!!!

Hemma från springrundan.

Nu har jag varit ute och sprungit hela 5,5 km ! Det ni, jag klarade det på braiga 25-30 min. Kollade inte tiden riktigt men såg på datorklockan att senaste gången man är inne typ står den på den tiden som man lämna datorn eller rättare sagt när skärmsläckaren kommer. svårt att förklara, men den stod mellan fem över halv och tjugo i så ja..

Nog om det, nu ska jag duscha (är riktigt svettig och äcklig), fast först ska jag äta. Man blir hungrig av att springa, cykla och jobba som ett djur på Sheraton. hehe


Ingen ridning idag :(

Hejsan

Det blir inget ridhus idag, buhu!
Mor skulle bort på något och morfar ( med mormor ) har åkt på solsemester ;)
Så dom vilar idag, men imorgon åker vi nog till ridhuset, hoppas jag?! Annars är det ju inget fel på att rida i paddocken, men jag vill gärna rida igenom programet med rätt avstånd och så.

Nu ska jag gå ut och fixa med mina små ponnis, hörs ;p

Svar

maja om Hur har ni det på sommaren?:
ska du tävla på söndag ???<3

Inte jag ( eller jag ska rida program på Syd men jag ska inte vara med i Skaber ) men Hilda ska ju ;)

Dagens ridpass

Red Uffe i paddocken idag, en kille som paroar hos oss harvade paddocken så där gick att rida idag :)

Han var väldigt mjuk och arbetsvillig idag, red kanske bara i 30 min? Inget speciellt med detta ridapass, red bara för ridningens skulle ;)
Efter ridningen fick han gå i hagen utan täcke, grejen var att han skulle rulla sig för att han tycker SÅ mycket om det, men han var hungrig så han ville inte ;) Han gillar att rulla sig och bli skitig, men kommer inte riktigt runt helt med täcke på och hagen han går i går inte att rulla sig i ( då får han nog ont i ryggen )! Hans hage är liksom inte grusad som paddocken, men det ska väl förhoppningsvis bli lite bätter och mindre ( plats för 2 st hästar i var ) till sommaren + en 40x20 bana ( som 2012 antagligen ska byggas ut till en 20x60 bana ) är det tänkt ;)

Veckans ridplanering
Onsdag: Ridhuset, ska rida programet ( lc:2 ) och träna övergångar

Torsdag: Uffe vilar, Caramell får nog en liten runda ;)

Fredag: Ridhuset, Caramell får en liten runda hemma

Lördag: Uteritt med Jojjo och Prins ( hennes ponny ) Caramell får nog en runda hon också eller så går jag med henne :) Camilla kommer nog och klipper Caramell ( hon vill inte klippa Uffe )

Söndag: Programrdining på Syd, ska inte satts på någon speciell % men gärna över 52 %, men bara galoppen sitter ( det är viktigast )

Måndag: Träning för Fiffi :D

Så ser veckan ut ;) Caramell ska bli riden lite mer också :)

Fortfarande inget om TRF tävlingarna :( Dom brukar vara jätte tidiga med att lägga upp allt sånt, viss info kan komma upp flera månader innan tävlinge, men inte nu. Dom har bytt sån som gör och sköter hemsidan och hon går fortfarande i skolan :( Diss på det!

Ska duscha nu :)

Natti natti ;)

 

Det var väl vad jag hade att säga  om dagens braiga ridning :)

Svar!

Karolin om Ridplaneringen:
Vart och vilken klass/klasser ska du starta?

sv; Ska starta en Clear Round i Skabersjö Ryttarförening i klasserna LC:2 & LB:1 !
Där fick du svar ;) Hoppas du blev nöjd

Mot plugget och badet!

Jag hinner tyvärr inte blogga mer idag, sorry :( Men har över 100 glosor i franskan som jag SKA kunna, om man vill ha mvg går det inte och slappa direkt. Så det ska jag ta itu med strax. Ska även bada och sätta på chokladansiktsmask (y) Känns riktigt gött!

Imorgon ska jag fixa min praoplats. Vi ska till Videdal imorgon med skolan sen slutar vi där så då kan jag lika gärna cykla till Jägersro och fixa den. Jag ska praoa på Konditori Ambrosia, Verkar roligt då jag inte har någon alls koll var jag annars skulle ta vägen. Det ligger dessutom granne med Burger King vilket är positivt! Hehe lunchen varje dag eller?

CYA sålänge.



Ridplaneringen


Såhär ser det ut denna veckan. Som ni ser, Samantha vilar nästan bara. Men Sheraton går först nu eftersom vi ska tävla. På fredag lär ni få bilder, och kanske onsdag/torsdag.

Hissar



AE LONDON ridhjälmar får en solklar hiss!
Min hjälm är det skönaste jag haft på mig. De är väldigt billiga, vääldigt fina i sammeten. Sitter som en smäck på huvudet och man rider nästan bättre i den, haha! Nog för att det är en kopia av Wellington men who cares liksom? Den är bäst, och jag rekommenderar den starkt till alla andra som vill ha en billigare variant för under 1000-lappen.

Dissar



Denna borste från Hööks, världens dåligaste kvalité genom tiderna.
Min kompis köpte denna och den gick sönder första gången den användes.
Snygg var den ju inte heller.

Dagens ridpass.


Sheraton
Red lektion för Nilla, gick hyfsat måste jag säga. I uppvärmningen hade jag stora problem med att få honom att GE EFTER han ville inte. Så det blev skritt på volt och flytta för skänkel så han lossnade. I början av arbetet var han såådär. Jag fick typ kramp i benet för jag inte red med sporrar. Han har ju fått skav. Men emellanåt var han riktigt riktigt fin. Fast när det blev vänster galopp hade jag ingen kraft kvar i armarna. Mot slutet tyckte Nilla att sadeln kasade fram hela tiden, men det såg ju inte jag. Så drog vi bak den och så travade jag några varv sen åkte den fram igen på bogbladen. Fick en gelepadd av henne som jag kunde prova så att inte sadeln skulle kasa. Så om det funkade ska jag köpa en egen. Tyvärr blev det inga bilder, ni hade ändå inte fått se dem!


Typ min favoritbild just nu, ååh ! Jag vill ha tillbaka ridpassen i skabersjö.

Samantha
Vilar, Sheraton går först nu. Men hon sätts igång så fort det går att rida i paddocken. Hon blir dock riden på lördag förhoppningsvis eller fredag också.


Love you ♥



YES!

Nu är prel. startlistorna ute för tävlingen på Söndag! GILLA. Bara typiskt att jag har 6 timmar mellan starterna! Inte ofta det händer men ändå. Ja, ni vet om man är dressyrryttare tar tävlingarna låååång tid.
Var dock lite ovant att se att man nu tävlar för Skabersjö :D
Den ena domaren Charlotte Hamilton känner jag igen från innan men inte den andra?

Startlistorna hittar ni här

Jag ska ge allt på träningen idag för de ska gå bra, för jag e så jäkla peppad!